Loading...

46 éve van sclerosis multiplexem. 2007 nyarától kezdődött a legutóbbi sub-om, ami különböző intenzitással és különböző pontokon jelentkezett, első tünetként a kezemen, lábamon, testemen erősen viszkettem, majd fájt a vállam, térdem és végül az idén májusban szteroid kúrára is el kellett mennem, mert a jobb karom, kezem és lábam szinte teljesen lebénult és a törzsemen is jelentkezett érzés-vesztés.

A szteroid kúra után június végétől a készüléket is el kezdtem használni, és rengeteg vitamint, antioxidáns tartalmú táplálék kiegészítőket is szedtem. Talán ezeknek köszönhetően a szteroid mellékhatásaként jelentkezni szokott gyomor-fájdalom egyáltalán nem jelentkezett és rohamosan kezdtem regenerálódni is. Jelenleg a jobb kézfej-ujjaim végén maradt meg egy enyhe érzékzavar, ami lassan, folyamatosan enyhül, de ez már nem befolyásolja a mindennapi tevékenységeimet. Továbbra is folyamatosan használom a  készüléket, remélve, hogy egy újabb sub kialakulását is képes megakadályozni (erről majd a későbbiekben tudok beszámolni, amennyiben legalább 1 évig nem jelentkezik újabb sub).

Annyit tudnék még hozzáfűzni, hogy most nyáron kétszer jelentkezett a reggeli ébredésnél a már említett viszketés a kezeimen, azonban a megfigyelésem szerint, a készülék kezelés után ez a tünet azonnal elmúlt.

T. L.

Translate »